Site icon

Csapatunk

Ravasz Ábel

A Bél Mátyás Intézet elnöke. Szociológus, politológus. 2016 és 2020 között a szlovák kormány romaügyi kormánybiztosa. Kutatási területei a kisebbségpolitika, szociális integráció és szociális statisztika.

Morvay Péter 

A Bél Mátyás Intézet ügyvezető igazgatója. Korábban IUVEN ifjúsági szervezet vezetője. Aktivista, a Gömörben működő PURT civil szervezet koordinátora. Témái az emberi jogok, kisebbségek és ifjúságpolitika.

Rudolf Chmel

A Bél Mátyás Intézet emeritus elnöke és vezetőségi tag. Csehszlovákia utolsó budapesti nagykövete, majd 2002 és 2006 között kulturális miniszter, 2010 és 2012 között a parlament kisebbségekért és emberi jogokért felelős alelnöke.

Lakatos Elemér

Vezetőségi tag. A PURT civil szervezet elnöke. Korábban a romaügyi kormánybiztosi hivatal munkatársa. Feladata az intézet terepmunkájának koordinálása.

Júlia Šagátová 

Vezetőségi tag, a Bél Mátyás Intézet korábbi igazgatója. Végzettsége szerint politológus, kutatási területei az emberi jogok és a kisebbségek.

Kovács Ľuboš

A Bél Mátyás Intézet kutatója, szociális antropológus. Szakterületei az etnikai adatok és a régiófejlesztés. Az Intézet gyakornoki programjának koordinátora.

Juraj Kuruc

A Bél Mátyás Intézet kutatója. Szakterülete a stratégiai tervezés és a nemzetközi biztonságpolitika. Sok éves tapasztalattal rendelkezik az államigazgatásból.

Radka Kováčová

A Bél Mátyás Intézet junior elemzője. Szociális antropológiát hallgat Pozsonyban. Emellett a roma közösségek és az inklúzió témáival foglalkozik.

Richard Vaško

A Bél Mátyás Intézet junior kutatója. Jogot és filozófiát tanul. Az iskola mellett a fiatalok kritikai gondolkodásának fejlesztésén dolgozik, valamint ifjúságpolitikával foglalkozik.

Exit mobile version